Власта упорно продолжува со своето шарлатанство!

by Фокус 10:42
10:42

Луѓе што успеале да ѕирнат во сѐ уште неотворениот, а готов Кривичен суд, ми кажуваат дека канцелариите на највисокиот кат се високи околу 160 сантиметри.

Преродбенициве сега ќе имаат уште еден дополнителен критериум.

- Advertisements -

Новоизбраните судии не само што ќе треба да поминат низ партиските филтри, тефтерчето на Гордана и да добијат поддршка од месните комитети на ДПМНЕ.

Тие не смеат да бидат повисоки од 160 сантиметри или, пак, треба да прифатат функцијата да ја вршат клечејќи на колена.

Нешто што повеќето нивни постари колеги од организиран криминал веќе подолго време го прават.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”