Шарената лага за суперчовекот

by fokus 12:34
12:34

Македонскиот суперчовек е етаблиран во проектот „Преродба“ во 100 чекори. Замислен е како навидум обична личност, а креиран да биде гласачка машина.

Услов е да не размислува премногу, да биде вработен во јавната администрација или барем да има ветување дека наскоро ќе добие на лотаријата на „Македонски шуми“.

- Advertisements -

Буџетскиот дефицит и јавниот долг растат значително побргу од растот на БДП. Структурата на економијата не произведува доволно за да ги покрие трошоците. Зошто? Поради преголемите трошоци во суперчовекот.

Инвестиции што не направија подобра економија, а драматично ја влошија и политичката иднина. Државата почна да се јаде самата себеси. Гризе секој ден по едно парче од својата независност.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”