Специјален суд ќе се формира по изборите

by fokus 12:41
12:41

Лидерите на четирите политички партии со Викторија Нуланд се договориле по изборите, без оглед кој ќе победи и кој ќе формира влада, да се формира специјално одделение во Кривичниот суд кое ќе по постапува по предметите на СЈО, а посебни судски совети да има и во Апелација и во Врховниот суд

Специјалното одделение во Кривичниот суд кое ќе ги суди предметите на Специјалното јавно обвинителство ќе се формира на почетокот од 2017 година, веднаш по изборите кои би се одржале во ноември, а обврската за тоа ќе биде на новата влада која би се формирала до крајот на декември

- Advertisements -

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”