Секој ќеф на власта ѝ се гледа евтин, кога народот плаќа за сѐ!

by fokus 20:53
20:53

Во релативно демократска држава, каде јавното мислење има колку-толку влијание врз тоа кој е на власт, оној лидер кој живее на висока нога ќе мора, ако сака да остане на власт да им обезбеди дел од таквиот висок стандард и на своите гласачи.

Во спротивно, или ќе мора јавно да глуми аскет, а да се луксузира приватно и тајно, или ќе ја изгуби власта.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК