Се нервирам од вестите на МТВ, а ми се плаче од барокот!

by Фокус 09:40
09:40

Како новинар буквално израсна во Македонската телевизија, но веќе 16 години е дел од Британскиот јавен сервис.

Неколку години помина во делот на Би-би-си на македонски јазик, а последниве 6 години е во менаџерскиот тим на персискиот сервис на Би-би-си.

- Advertisements -

Тоа беше повод со Маја Петрушевска, која деновиве престојуваше во Скопје, да поразговараме за разликите меѓу МТВ некогаш и денес, но и стандардите на Би-би-си за јавен интерес.

Вели дека не гледа вести на МТВ затоа што се нервира, а од барокот во центарот ѝ се плаче.

Во духот на „никогаш не вели никогаш“, не ја исклучува можноста и да се врати еден ден.

Но, шеговито коментира дека веројатно ќе треба да продава цвеќе зашто никако не би можела да ги погази новинарските професионални стандарди!

Разговараше
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”