Расадник на кандидати за КП домот „Идризово“

by Фокус 09:50
09:50

Фондот за здравство е една од институциите каде што во најкус можен рок биле сменети неколку директори.

За само еден месец, во фондовската фотелја се сменија пет нови директори, за конечно на директорското столче да седне Сашо Стефановски, кадар на ВМРО-ДПМНЕ.

- Advertisements -

Карактеристично за оваа здравствена институција е тоа што повеќето од именуваните директори досега завршиле со кривични постапки против нив, а некои завршиле и в затвор.

Некои беа обвинети за проневера, додека други настрадаа поради партиска одмазда.

Причината е огромниот буџет од неколку стотици милиони евра во кој сакаат да брцнат прстите на власта!

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”