Се навикнавме ли на груевизмот!?

by fokus 14:26
14:26

Интересна е човековата психа. Се дамлосува на првиот шок, ама потоа се прилагодува. Неделниот силен земјотрес стресе и распамети многумина. И потоа си „легнаа на брашното“.

Си тресе земјата, ама сѐ помалку Скопјани се потресуваа. Навика. Ти станува нормално. Дури ти е шубе ако дневно не доживееш барем едно земјотресение.

- Advertisements -

Се прашувам, во овој контекст, како ние ќе го преживееме груевизмот? Се навикнавме на идиотизмите на властитутките и на нивните експертутки и колумњарки?

Не трзаме веќе на нивните моронски тези? На лудачките проекти, само вртиме со главата за прогресот на будалштината?

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”