Се крадат милиони во криптовалути – не се заштитуваат податоците за логирање!

by fokus 17:59
17:59

Еден македонски граѓанин изгубил еден милион евра, откако му биле украдени криптовалутите од неговиот паричник.

Друг наседнал на измама на интернет и му го испразниле крипто паричникот, на кој имало валути кои тогаш вределе 380.000 евра. „Фокус“ со детали за тоа како Македонци остануваат без своите криптовалути, најчесто поради небрежност и незнаење

Пишува:
Катерина СМИЛЕВА БОЖИНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК