Катерина Тодороска: Децата учат од министрите дека и со купена диплома можеш да бидеш функционер

by fokus 17:57
17:57

Катерина Тодороска е редовен професор на Институтот за Национална историја на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Таа е и една од основачите на партијата Демократи. Професорката одлучи и партиски да се активира разочарана од случувањата во образовниот сектор.

Таа во интервју за „Фокус“ раскажува со какви проблеми се соочува македонското образование, за фалсификуваните дипломи, за лошата Кембриџ програма, која ги доуништи учениците…

Разговараше
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК