Кога политичарите ловат во матно, токму нивните гласачи испаѓаат најголеми кленови

by fokus 18:03
18:03

Гласачите што немаат проблем и дури и преферираат државата да биде налик на лов во матно мочуриште (општество на преговори), а не рибник со бистра вода (општество на договори) тоа го прават оти се убедени дека кога-тогаш токму на нивната јадица ќе загризе најкрупната риба.

А не се свесни дека обично, кога политичарите ловат во матно, токму таквите гласачи испаѓаат најголеми кленови.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК