Само со Времената спогодба меѓу Македонија и Грција, но и со САД – може да се реши спорот за името!

by Фокус 11:41
11:41

Разните дисквалификации и притисоци против американските амбасадори се редовна појава и практика на еден круг луѓе што шират антиамериканска пропаганда во нашата држава.

Денес американскиот амбасадор го напаѓаат за неговата улога во разрешувањето на политичката криза во Македонија бидејќи тоа било мешање во нашите внатрешни работи.

- Advertisements -

Меѓутоа, „нашите патриоти“ забораваат дека сегашната активност на американскиот амбасадор, како и на амбасадорот на ЕУ, и нивното божемно мешање во внатрешните работи на Македонија, е по барање од македонските власти.

Покрај овие напади, круговите околу Груевски не можат да им ја „простат“ на Американците нивната улога во склучувањето на Привремената спогодба меѓу Македонија и Грција.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”