Само откако народот ќе ги прочита политичарите како селски буквар, ќе може да сврти нов лист

by fokus 14:59
14:59

На народот нема кој друг да му биде политички еким, освен самиот на себе. Да ги отвори ќитапите на сопственото искуство, да се сети на сите лаги и изневерени ветувања, и да почне да ги чита меѓу редови партиите и да проѕре низ нивната камуфлажа.

Дури кога народот конечно ќе ги прочита политичарите како селски буквар, ќе може да сврти нов лист.

- Advertisements -

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК