Локални избори во Хрватска: На народот му прекипе од апатичниот биполаризам на ХДЗ и СДП

by fokus 14:42
14:42

Двете најголеми политички сили во Хрватска останаа и без Загреб и без Сплит – два града во кои живее барем една третина од жителите на цела Хрватска.

Ова е најсериозниот во низата удари, кои веќе петта година ги трпат ХДЗ и СДП и, според многумина, е последно предупредување за политичките елити дека не можат да живеат на стара слава.

- Advertisements -

Иселувањето и економската состојба во Хрватска јасно зборуваат дека ваквите изборни резултати воопшто не се случајни и дека Хрватска мора под итно од темел да се менува

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК