Само од конкурсите за полицајци, 440.000 евра се слеале во буџетот!

by Фокус 18:30
18:30

Додека од МВР чекаме да си ги пребројат полицајците, ние ги пребројавме парите што се слеваат во буџетот, од сите оние што имале желба да станат полицајци.

Поточно, на секој распишан конкурс од МВР за полицајци, кандидатот мора да обезбеди документација вредна 1.200 денари.

- Advertisements -

Досега се распишаа три конкурси, а во тек е и четвртиот.

Годинава ќе се заокружи бројката од 1.100 нововработени полицајци, а над 20.000 пријавени кандидати

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”