Витезот на виното дојава на украинска инвестиција во Скопје

by Фокус 18:15
18:15

Украинска фирма ќе вложи 200 милиони долари во копање и во преработка на бакарна руда и ќе овозможи меѓу 400 и 500 нови вработувања.

Токму едно од тие 500 вработувања заслужува нешто повеќе внимание, според скромното мислење на „Фокус“ поткрепено со ставот на докажани антикорупционери.

- Advertisements -

Збор-два заслужува и трансакцијата од еден милион евра која преку Лондон во македонската компанија на Украинците вбризга толку пари за акции без право на глас!

Пишува
Владо АПОСТОЛОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”