Обвинителката чека „пас“ од Јанкулоска да го гони криминалот во МВР

by Фокус 18:45
18:45

Обвинителката задолжена за истрагата со месеци нема одговори од МВР – како полициските работници учествувале во опремување образовни лаборатории. Таа самата не знае како да ѝ се спротивстави на полицијата и да ја натера на соработка.

За почеток може да го искористи влијанието на државниот обвинител Зврлевски или на главниот во обвинителството против организиран криминал Јован Илиевски.

- Advertisements -

Двајцата имаат пријателски релации со многумина од полицискиот врв. Но, колку тие навистина сакаат да откријат каква е одговорноста на вработените во одделот за крим-техника околу испораката на опремата?

Дали така нема да стигнат до некого до кого не смеат?

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”