Само МВР може да прислушува 20.000 граѓани

by Фокус 17:30
17:30

Аферата со драстично поголема димензија од „Големото уво“ пред десетина години ги отвори дилемите кој има најголем капацитет за прислушување во земјава, со каква опрема се врши тоа и кој има пристап до неа, како и можеби најважното – постои ли систем на контрола од можни злоупотреби на технологијата на државните органи, која треба да се користи за борба против криминал и тероризам, а не за лични и партиски цели?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”