Дали власта токми лажни сведоци за осуда на Заев?

by Фокус 17:15
17:15

Приведувањето на припадниците на МВР Ѓорѓи Лазаревски и Звонко Костовски во акцијата „Пуч“ отвори многу дилеми во јавноста, пред сѐ, поради тезата што ја форсираат провладините медиуми дека двајцата признале соработка со странски служби.

Дали овие двајца навистина соработувале со странски служби или, пак, МВР има за цел да ги искористи, преку евентуален притисок, да станат соработници на Обвинителството во случајот против Верушевски и Заев?

- Advertisements -

Пишуваат
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”