Само Хорхе е капитална инвестиција на Сорос

by Фокус 18:20
18:20

Нашата толпа медиумски драскачи, деновиве удри хорски тажаленки, демек, колку само проекти од капитално значење можеле да се изградат со парите што Сорос ги вложил во Македонија за слобода на медиуми.

Сепак, соросовата фондација има барем една капитална инвестиција – Ѓорге Иванов. Човекот си бил член на Управниот одбор, па троа капела паричка.

- Advertisements -

Толпата новинарски драскачи нека истражи колку зел, а потоа нека ги претвори доларите во капитални објекти.

А да беше фондацијата Сорос како АЕК, според нивниот есап барем, ќе изградеше дури 92 панорамски тркала низ државава за 22 години!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”