Што крие градот Скопје преку масовните донации од нови споменици?

by Фокус 18:40
18:40

Што донирало здружението на Ташко Јованов – пари или споменици? Што и да е, кога успеа едно здружение кое, патем, има приходи од 15 илјади евра годишно, да се амбицира до тој степен и за неколку месеци да успее да заврши еден не така мал проект како поставување пет (или седум) споменици?!

Па, уште згора на тоа и да ја натера вајарката Валентина Каранфилова-Стевановска два од спомениците да ги изработи бесплатно! Познавачите велат дека станува збор за одлуки кои се донесени со цел да се прикријат евентуалните неправилности во финансиското работење на градот Скопје, а невладината организација која се споменува како донатор е искористена само како параван!

- Advertisements -

Пишува
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”