Ручек кај Тиволи

by Фокус 19:30
19:30

Како навикнат постојано да пишувам во трето лице, навистина не сакам да пишувам во прво лице. Без разлика дали тоа е во множина, оти се претставувам само себеси и немам преземено ни одговорност, ни плата за да претставувам некого, а ни да зборам за себе или за моите постапки.

Но, затоа што понекогаш е тенка линијата меѓу позицијата аналитичар и активист, и затоа што очигледно не ретко чекорам долж таа линија, изгледа и овојпат ќе морам да зборувам во прво лице еднина и да објаснам една своја средба.

- Advertisements -

Тоа беше еден саботен ручек со уште двајца пријатели со господинот Бранко Црвенковски, актуелно, само поранешен претседател на Македонија.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”