Резил

by fokus 14:08
14:08

Самрачното бестијално владеење во АД Мафијадонија – фамилијарно друштво со неограничена неодговорност, стана ептен за резил.

Срамот, грдоста и понижувањето од популистичката политичко-криминална структура, која една деценија налудничаво и без усул го криминализираше и узурпираше системот, премина на реализација на последната фаза од злосторничкиот корпоративен план за обезличување и разнебитување на државата заради спас од извршениот арамилак и избербатеност.

- Advertisements -

Опсесивно настојувајќи по секоја цена да ја задржи власта која ја изгуби на легални и од никого неоспорувани избори, големата шашма на реинкарнираната историска организација си ги покажа роговите.

Душата полека ја испушта, ама никако на дава да се изврши мирен и демократски трансфер на власта.

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”