Режимот мора да падне, ама никој не кажува како

by Фокус 17:40
17:40

Веројатноста дека реки луѓе може да го принудат Груевски на оставка е нешто поголема од тоа бомбите сами да го докусурат режимот, но никој не може да процени дали навистина гневот толку пораснал што илјадници граѓани ќе излезат пред Владата и ќе протестираат сѐ до заминување на Груевски.

ЕУ нема да се потресе ако Македонците се истепаат меѓу себе, но нема да дозволи безредијата да прераснат во меѓуетнички судир кој може да го дестабилизира регионот.

- Advertisements -

Оттаму, политичкиот компромис е веројатна разврска на кризата.

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”