МРТ се дави во канџите на власта

by Фокус 17:30
17:30

МРТ нема пари, а со тоа станува зависна од власта. Таа, пак, го користи тоа да поставува свој проверен кадар, кој го претвора во послушник, а таквиот кадар, наместо да продуцира програма, остварува исто како и владата.

Дополнително, овозможува бесплатно рекламирање на владините кампањи. И така, некако сѐ е во круг, а незадоволството на публиката на квадрат.

- Advertisements -

Токму гневот на граѓаните произлегува од неисполнувањето на мисијата на јавен сервис, што би значело заштита на јавниот интерес.

А логично, ако не исполнува јавен, тогаш МРТ исполнува партиски интерес.

До кога?

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”