Подобро е волкот да го држиме за уши, отколку кучето да го пуштиме од синџир

by Фокус 12:20
12:20

Како да ја искорениме корупцијата од нашата политика?

Како да го торпедираме пиратскиот брод на алчните дебелогази политичари, кои со децении ја пљачкаат нашата татковина?

- Advertisements -

И како сето тоа да го постигнеме пред и самите да се најдеме на дното од кое враќање нема?

Како нашата Македонија да стане саглам држава, во која политичарите на власт дури и ако само на незаконски начин добијат асфалт пред гаражата им ќе мора да си одат од власт?

Велат дека волкот влакното го менува, ама наравот не.

Затоа, не ни врши работа едниот волк да го замениме со друг волк.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”