Qvo vadis Никола?!

by fokus 14:23
14:23

Време е Никола да си погледнеш во сопствената душа и да се прашаш: И што сега!? Зошто сите овие глупости и лудости.

Вредеше ли? Алчноста за власт, пари и моќ, жив те изеде. Те разори како некоја рамна целина, за на неа да насади троскот.

- Advertisements -

Пиреј, од најлошиот  вид. Не се даваш. Во својот инает се бориш со илузијата на моќта. Преташ како заклана кокошка, која си го колва сопствениот измет.

А тоа не е добро. Ниту за тебе, ниту за тие околу тебе. Сите ги вшмукуваш во вртлогот на сопствениот давеж

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”