Пролетни сценарија

by Фокус 17:00
17:00

Постојат повеќе сценарија кои се вредни за една мини разработка, а ќе се задржиме на трите најверојатни.

Сценарио 1 претпоставува акција „Сабја“ за обезглавување на опозицијата и влез во белоруски филм.

- Advertisements -

Сценарио 2, по теркот на „Ѓинѓиќ – револуцијата“ во Србија ќе значи пораз за власта, но Македонија ќе треба да плати многу болна цена.

Сценариото 3, кое во моментов се чини најреално, ќе значи болни компромиси и нови амнестии, но тоа најмирно би ја извлекло Македонија од целата оваа ситуација!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”