Опасни врски

by Фокус 10:50
10:50

Кога личност со очигледна психичка нерамнотежа ќе застане на чело на државата и одбере за свои соработници слични на себе и дополнително, послушни „копии“, тогаш немаат проблем тие, туку граѓаните на земјата.

А кога, пак, голем дел од граѓаните ќе останат рамнодушни на поведение кое по сите критериуми е неморално, криминално, садистичко, т.е. социопатско, тогаш целото општество има проблем.

- Advertisements -

Пишува
Ида ПРОТУЃЕР ВЕЉКОВИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус“