Прогонот на Заев ќе се сврти против Груевски!

by Фокус 19:00
19:00

Со сегашните реакции се покажа дека највлијателните меѓународни центри веќе ја прочитале и не ја голтаат јадицата на Груевски. Тие, наместо да го осудат обидот за државен удар, сѐ поотворено го набедуваат Груевски за диктаторски однос кон опозицијата и народот, и кон злоупотреба на власта.

Значи тој овојпат не може да се надева на некоја макар и блага поддршка од страна на Народната партија на Европа, каде што членува ВМРО-ДПМНЕ како придружен член.

- Advertisements -

И сите оние кои од убедување или од поткуп беа негови доследни бранители, овојпат си молчат.

Може да се случи некој од нив наскоро да му каже дека претерал и дека веќе си ја испеал песната.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”