Пријателскиот тон на Коѕијас е заслуга на новиот курс на владата на Заев

by fokus 09:51
09:51

Доаѓањето на Никос Коѕијас во Македонија и онаа негова прес-конференција ги вратија надежите кај македонскиот народ дека престанува мрачното лутање, кое ја доведе земјата на прагот на неврат.

Општиот тон во излагањето на Коѕијас содржеше иста нота, која пред него ја препознавме во неколкуте куси излагања на бугарскиот премиер Бојко Борисов.

- Advertisements -

Кога ќе се споредат тие две излагања, се добива впечаток дека тие не се засилување на старите конфронтации меѓу Бугарија и Грција овде на Балканот, туку се дел од заедничката евроатлантска платформа

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”