Македонија и по 26 години не ја оправда независноста

by fokus 09:55
09:55

Ниту една цел од врвните приоритети на државата и интересите на граѓаните не е остварена.

Македонските политички елити и политичари, не само што не ги забрзаа историските процеси во најдолгата и најмачна транзиција во споредба со соседните земји по падот на комунизмот, туку во изминатите две и пол децении, посветувајќи се исклучиво на своите битки за власт, пари и слава, нашите водачи ја водеа државата во погрешна насока, на сосема спротивна страна од целта.

- Advertisements -

Што мислите, кога ВМРО-ДПМНЕ е поголем штетник, кога е на власт или во опозиција?

Пишува
Ерол РИЗАОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”