Локалните избори ќе бидат референдум со прашањето: „дали сте за крај на политичката криза?“

by fokus 09:48
09:48

Значи, на прв поглед локалните избори ќе бидат референдум со четири понудени опции: а) дали сте за враќање на Груевски на власт; б) дали сте за апсење на Грујо и неговата банда; в) дали сакате да продолжи сегашната ситуација без било каква промена; и конечно под г) дали ви е смачено од сите и сакате и Заев и Грујо да се чистат од политичката сцена.

Ако ова е премногу комплексен избор, четирите опции може да се сведат на две со многу поедноставено прашање: „дали сте за ставање на крај на политичката криза“. Ако гласате под а, б или г исто како да сте гласале за опцијата „за крај на кризата, ваков или онаков“.

- Advertisements -

Ако пак гласате под в сте гласале „против“, оти ете сакате актуелната криза која трае три и кусур години веќе (од историските избори во 2014) да продолжи, оти евидентно, малку ни беше.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”