Претседателот ја послуша наредбата на Александар Македонски

by fokus 14:59
14:59

Светлата во градината затреперија, претседателот ја слушна наредбата на Александар на чист македонски јазик: пресечи го јазолот како јас во Гордион. Ччччекај, викна претседателот вознемирен, јас веќе пресеков, одлуката е донесена.

Само не знам како да му ја објаснам на народот. Нема што да објаснуваш. Ќе кажеш дека Македонија е во опасност и готово…

- Advertisements -

Пишува
Ерол РИЗАОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”