Претседател или, пред сѐ, срамеж

by Фокус 13:59
13:59

Срам. Брука. Бламажа. Ова се само некои од зборовите од речникот, кој се подвлекуваа по едно интервју на Иванов за германскиот таблоид „Билд“.

Секако, може да се рече дека во тоа интервју се провлекуваа некои вистини, но воопшто невозможноста да се артикулира тоа на начин на кој говорникот во тоа интервју се претставува, претседателски, го правеше во целост само како срам.

- Advertisements -

Настрана невистините содржани во некои зборови, кои сериозно ја нарушуваат сериозноста на држава во која дотичниот е претседател и замислете врховен командант.

Всушност, државата во овој случај личи на некое скапо или опасно орудие, кое е оставено во раце на луѓе кои така бесрамно не можат да ги контролираат чувствата, ни внатре, ни надвор од земјата.

Секој добронамерен читател кој ја знаел Македонија претходно од тоа интервју по ова, верувам, освен трите зборови од почетокот на ова писание почувствувал и четврто: жалост!

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”