Преродбенички полициски код

by fokus 12:48
12:48

Од доаѓањето на власт до денес, вклучително и со последниот конкурс, таа прими над четири илјади нови припадници, а измените на Законот за МВР овозможија искусните кадри да заминат во пензија и на тој начин да се изврши апсолутно партиско прочистување.

За новите кадри не постојат принципиелни критериуми, важно е да се нивни, а таквата филозофија ја сметаат за прагматизам.

- Advertisements -

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”