Преодна влада е неопходна само без Груевски и со поддршка на значаен дел на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ

by Фокус 10:30
10:30

Да не е зафатена од длабока внатрешна криза партијата ВМРО-ДПМНЕ, и кризата во земјата не би била вака драматична, а можеби не би ја ни имало.

Значи вистинските патриоти треба да се пресметаат со лажните патриоти внатре во ВМРО-ДПМНЕ. Изгледа тој процес почна.

- Advertisements -

Како што се гледа, нема триумфи, нема победничка атмосфера по повод исклучувањето на Јове Кекеновски од ВМРО-ДПМНЕ, што е срамен чин.

Тоа е важен знак, бидејќи реакцијата во целата партија е сведена само на една проблематична одлука на уште попроблематичен Општински комитет.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”