Македонија стана земја во која сѐ има своја цена, ама ништо нема своја вредност

by Фокус 10:20
10:20

Токму оние што најмногу дале за оваа земја, најмалку добиле за возврат. Или, уште повеќе, биле казнети за својот придонес.

Како да се протолкува фактот дека највлијателните луѓе во одбраната на државата во војната од 2001-та (министрите за одбрана и внатрешни, како и луѓето што раководеа со „лавовите“ и со „тигрите“) сите се или во затвор (Љубе), или осудени чекаат да почнат со отслужување на казната (Бучко), или чекаат правосилност на пресудата (Горан Стојков) или им виси над глава сѐ поизвесниот прогон од страна на овој режим (Стојанче Ангелов), додека луѓето кои тогаш војуваа против државата или ја подриваа од внатре одбраната сите на се на функции, богати и моќни, и ништо не им фали.

- Advertisements -

Дури, автентично беше истолкувано, дека ништо не смее да им фали.

Евидентно, во Македонија, не само за мислење што не се оди во затвор, туку и за воени злосторства не се оди во затвор.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”