Поздрави ја, поздрави

by Фокус 10:40
10:40

Тоа што времето изгледа како да е зима, а, сепак, сме на почетокот на пролетта, личи како состојбата на Владата. Како и зимата и студот сега, колку повеќе зорт дава Владата, толку повеќе нѐ потсетува дека не ѝ е време. Април е, уште малку и мај, може само да се запамти како нешто чудно, како снег во мај.

Но, ништо трајно.

- Advertisements -

Затоа овој крај е крај и на тие два тоталитарни и скандалозни дискурса. По ова веќе никој нема да може да ги крие плацевите на Водно или бачилата позади Македонија или Албанците.

Полека, но сигурно се чини дека историски се приближуваме до моментот каде што Албанците ја наоѓаат вистинската Македонија, а Македонија вистинските Албанци.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус“