Преговорите што болат

by Фокус 17:40
17:40

Граѓанската борба мора да продолжи! Ако Груевски се спаси, да излеземе уште помасовно на улица.

Ако Груевски си оди, да бидеме овде како група за притисок работата да се истера до крај.

- Advertisements -

Но, сепак, за да добиеме решение, кое ќе биде барем делумно подобро од она што се готви зад затворени врати, ќе мора сите граѓани, кој како знае и умее, да влетаме во политичката борба…

Притоа, мораме да мантраме – сега не е време за молчење и не е време за повлекување.

Воедно, не смееме да заборавиме – да си оди Груевски, мафијата, но со нив и нивните практики на владеење, а сите ние да работиме на санирање на сето она што дозволило Груевски да стане она што е.

Пишува
Анастас ВАНГЕЛИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”