Пред точно две години почна кризата, ама крајот (не) ѝ се гледа?

by fokus 14:09
14:09

После точно две години криза, не сме ни на чекор од нејзиното окончување, оти какво и да се најде решение, тоа ќе биде привремено и ќе трае најмногу два месеца.

Додуша, кој знае, оти и едно друго решение кое требаше да стави крај на голем проблем за Македонија беше најавено како привремено со рок на траење од само два месеца, па еве го, 24 години во април ќе се навршат како дотичниот проблем уште не е решен трајно.

- Advertisements -

Што ако се направи голема, широка коалиција на сите партии, и се договараат „људски“ да си лапаат секој колку може од народните пари и им се уарни, па никој од нив не „таласа“ цели четири години?

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”