Ако Иванов не му го даде мандатот на Заев, ќе одговара кривично

by fokus 14:12
14:12

Ако Иванов сака да биде убедлив, да му се верува, тогаш мандатот треба да му го даде на Социјалдемократскиот сојуз.

Ако, пак, не постапи така, а нема аргументи за своите постапки, тој еден ден, кога веќе нема да го штити имунитетот, за чие симнување се потребни 80 гласа, во нормални услови кривично ќе одговара за попречување на изборот на влада, со што го руши уставното уредување на државата.

- Advertisements -

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”