Правосудството во „Пајажина“ на Фамилијата

by Фокус 11:48
11:48

При Катици, предистражни, уставни циркусијади за помилувања, пастирот во Кратовско се понаша „као да није одавде“.

Им соопшти на „верниците“ дека технички преглед за мултикултиватори ќе се вршел на секои четири години. И како да не го гласаш!

- Advertisements -

Може деца и внуци ти се иселиле, не сакајќи овде да бидат дел од партиските клиентелистички оргии, ама за мотокултиваторот што ќе можеш, не на една, ами на четири години да го регистрираш, паѓаш во севдах!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”