Прагматичниот режим може да го порази само прагматична опозиција

by Фокус 11:18
11:18

Сонот на секој послушник и полтрон во душа е кога ќе порасне, без разлика колку и да е денеска мил, игрив или пуфкаст, да стане еден ден не само „куртон“, туку и началник на „куртоните“ во служба на режимот.

Без разлика кој и да е тој режим, во идеолошка смисла.

- Advertisements -

Вистинскиот полтрон, не само идеолошката ориентација, не само партиската ориентација, а бе ако треба и сексуалната ориентација ќе ја промени, само да ги оствари своите полтронски влажни соништа – да добие моќ над другите „ситни“ луѓе и да лапа пари, уживајќи во придобивките на својата дружба со оние на кои не им се гади од неговиот одвратен карактер.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”