Последната југословенска болшевичка република

by Фокус 18:40
18:40

Геноцидот – протерувањето на Македонците од Егејот не може да се заборават, раните се длабоки, но од таа историски завршена приказна, современата македонска држава не смее да гради меѓународна државна легитимација.

Официјален Белград бргу му прости на Запад за бомбардирањето, полека ги нормализира односите со Приштина и веќе преговара за членство во ЕУ.

- Advertisements -

Владата на Груевски, пак, чепка во далечните повоени историски рани, „оживува“ комунистички борци на ДАГ, ги збодиња мамузите во Букефал, јава со бронзените коњи на војводите дури до Солун, со што ја приближува Македонија до „експериментот Буљкес“, а не до Европската унија!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”