Полувистина е дека владата ќе падне од бомба…

by Фокус 17:00
17:00

Оттука натаму никој нема да може да ја оправда „палавоста“ на автократите. Пораснаа!

Но, за тоа да го видат менторите на преродбата надвор, кои досега ја аминуваа оваа политика, нема да биде доволна бомбата. Треба луѓе.

- Advertisements -

Заев и партијата во изминативе две години се потпреа на бомбата како единствен лост на кој ја базираа надежта за пад на Груевски.

Погрешно!

Колнејќи се во бомбата, заборавија на главната потпора на секоја опозиција, манифестација на народ, многу народ.

Тука е нивната шанса.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”