Глупава власт, глупаво и паѓа

by Фокус 19:30
19:30

Отсекогаш крајот на овој режим го замислував дека ќе биде блесав. Повеќе од глупавоста со која беше карактеризиран цели овие години до тоа да се знае дека така глупаво и ќе заврши.

Дури и поглупаво од насилството и измамата со кои се воспостави, за веќе и сигурно да се знае дека тој крај ќе биде и последица на некое насилство и измама.

- Advertisements -

Повеќе од сето ова, блесавоста ми се чини најточен збор за да ги опишам првите слики што ми паѓаат на ум секогаш кога размислувам како ќе заврши сета оваа блесавост.

Одлучувачката шлаканица на крајот ќе биде од некој кого сега не може да го предвидиме. Ни јас во асоцијација, но изгледа ни тие во некоја проекција. Веројатно и затоа е неодбранливо. Иако ќе биде глупаво. Баш глупаво.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”