Полициски функционери краделе од МВР, службеничката што ги пријавила останала без работа

by Фокус 18:05
18:05

Судско-полициската голгота на порано вработената во МВР, Зорица Лазаревска, која уште во далечната 2000 година открила дека високи полициски функционери краделе и по 1.000 литри гориво месечно, трае до денешен ден.

Наместо да ги гонат тие што ги пријавила, надлежните во МВР со години ја тормозеле службеничката префрлајќи ја на понижувачки работни места, за на крајот да ја избркаат од работа.

- Advertisements -

За „Фокус“ Лазаревска  ја раскажува својата приказна.

Пишува
Љубиша АРСИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”