АЕК не е владина агенција, ама троши по вкусот на Груевски!

by Фокус 17:57
17:57

Наместо да се занимава со конкурентноста на пазарот и постигнување пониски цени за телекомуникациските услуги што ги плаќаат граѓаните, се чини оти Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) е создадена за сосема друга цел, а тоа е од нејзината сметка да се извлекуваат милионски суми пари за реклама, донации и градби за потребите на владиниот и партиски пи-ар на ВМРО-ДПМНЕ.

Владата не ја финансира АЕК од буџетот, но безусулното трошење, рекламите во пријателските медиуми и опседнатоста од барокот, на крајот, сепак, ги плаќаат граѓаните

- Advertisements -

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”