Политиката како пишана Божја волја

by fokus 14:24
14:24

Дали еднаш обичниот човек, кого не го интересира политика, ќе отвори очи за да го види резултатот од неговата затната уста или и понатаму ќе чека „пишана“ утеха?

Дали еднаш ќе разбере дека криминалци му ја кројат „пишаната“ судбина и дека самиот тој е виновен за тоа што го снашло?

- Advertisements -

Дали си мисли дека тој и неговите деца нема никогаш да се разболат или да бидат жртви во сообраќајни несреќи, само затоа што не го интересира политика?!

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”