Налудничавиот месија

by fokus 14:20
14:20

Стотиците споменици, Панорамското тркало, мајмунската градина во „Цркводром“, галиите среде коритото на Вардар, сечењето на прекрасните платани низ Скопје, сето тоа е одлука на лудакот, кој сега глуми дека е цар и кому неговите послушници и понатаму му реферираат, при што секој нормален ќе се запраша: кој во случајов е побудала!

Дали овие што реферираат или овој што им наредува иако нема никаква функција?

- Advertisements -

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”